Digital Yuan vil ikke konkurrere med AliPay og WeChat, presiserer PBOC-tjenestemann

  • Digital yuan vil være kompatibel med AliPay og WeChat, men ikke som en konkurrent.
  • Imidlertid distribueres den digitale valutaen ikke via private mobile betalingsplattformer.

Da republikken fortsetter å prøve og oppdaterer nødvendige faktorer for å sikre gjennomførbarheten av den digitale yuanen, presiserte sentralbankens tjenestemann nylig at den digitale valutaens forhold til AliPay og WeChat. Mange hadde tidligere spekulert i at den kinesiske digitale valutaen kunne påvirke de monetære transaksjonene på disse to betalingsplattformene. Det kan imidlertid ikke være helt tilfelle.

Kinesisk CBDC vil være kompatibel med AliPay og WeChat

Under et toppmøte i Shanghai søndag presiserte PBOCs sjef for forskningsinstituttet for digital valuta, Mu Changchun, at den lenge planlagte digitale yuanen ikke ville konkurrere med betalingsplattformen når den lanseres. Bitcoin Up og WeChat er Kinas største digitale betalingsplattformer. De utgjorde omtrent 94 prosent av alle digitale betalinger i landet i løpet av andre kvartal i år.

Changchun forklarte at den digitale valutaen og de to betalingsplattformene ikke hører til samme dimensjon. “WeChat og Alipay er lommebøker, mens den digitale yuanen er pengene i lommeboken,” la han til. Imidlertid er den kinesiske digitale valutaen designet for å være kompatibel med begge plattformene. Dermed kan brukere like velge å overføre og bruke den digitale valutaen fra begge plattformene, ifølge en fintech-konsulent, Wang Leilei.

Falske digitale yuan lommebøker overflate

Leilei nevnte videre at den kinesiske digitale valutaen ikke ville distribueres via private mobile lommebøker. En offisiell lommebokapplikasjon utvikles for den digitale valutaen. Hun påpekte hvordan de 50.000 personene som deltok i Shenzhen-utdelingen ble bedt om å laste ned en bestemt app for å motta de digitale valutaene. Så, etter å ha mottatt den digitale yuanen, kan eierne velge å bruke den fra appen eller overføre til AliPay eller WeChat.

En annen sak som tas opp om lommeboken for digital valuta er forfalskning. Den kinesiske banksjefen, Changchun, avslørte at en forfalsket digital lommebok for Kinas CBDC nylig ble oppdaget. Han klarte ikke å gi ytterligere informasjon om den falske lommeboken.