Bitcoin, ETH-priserna når 2020-toppar trots den steniga dagen för Ethereum

Den osäkra presidentövergången och ett avbrott i Infura-tjänsten kunde inte slå Ethereums och Bitcoin-handlarnas hausse.

Det hausseartade humöret hos Bitcoin

Det hausseartade humöret hos Bitcoin- och Ethereum-handlare är fortfarande starkt trots nyheterna om ett troligt regeringsbyte i USA och ett stort avbrott i Infura, en av Ethereums största tjänsteleverantörer.

Efter sju månader av en konservativ uppgång lyckades Bitcoin Era ta sig ur portarna idag. Token började dagen på $ 15,136 och steg till $ 16,000 timmar senare. Men $ 16.000 blev den psykologiska barriären för tillfället. Strax efter att ha brutit linjen sjönk token till sina nuvarande 15 859 dollar.

Det har gått länge sedan handlare visade en sådan entusiasm. Crypto Fear and Gired Index visar en 86% girighetskänsla bland handlare, ett positivt nummer av Michael Douglas-typ som indikerar att marknaden kan gå mot en korrigering.

Å andra sidan kan rädslan för en “krasch” efter ett Biden-mandat blekna med den utvalda presidentens tillkännagivande av en coronavirushjälpsplan och utnämningen av en kryptovänlig rådgivare.

Ethereum vill ha månen

En annan kryptovaluta som har lyckats slå FUD är Ethereum. För några timmar sedan orsakade en bugg – eller ”oanmäktad hård gaffel”, vad du än helst kallar det, en del av Geth-nodhanteringstjänsten Infura att krascha. Som en konsekvens avbröts flera utbyten av ERC20-uttagstjänster. Binance, världens största börs, var bland de drabbade. Men handlare ryckte av det, läste nyheterna och fortsatte att köpa ETH frenetiskt.

Kryptovalutan lyckades nå 476,80 dollar. Detta belopp är verkligen värt att notera. Det rankas som antingen det högsta priset i år eller det näst högsta, beroende på vem du frågar. Priset är för närvarande cirka 464 dollar.

Som med Bitcoin visar diagrammen ett genomgående hausseartat Ethereum. Uppgången av stallmynt och DeFi-projekt driver Ethereums ekosystems expansion och efterfrågan på dess ursprungliga symbol ETH.

Vad blir nästa gräns för de två viktigaste kryptovalutorna?